Bør du Google dine dater før du går ut på date med dem?

Flirt-should-you-google.jpg

Takket være Google, har vi muligheten til å få svar på alle de spørsmålene vi måtte ha– det spiller ingen rolle hvor abstrakt eller merkelig spørsmålet måtte være. På grunn av dette, har vi også muligheten til å finne informasjon om folk vi møter på, og dette gjelder også personen som har bedd oss med ut på en date denne helgen.

Spørsmålet mange stiller seg derimot er om man bør dra nytte av denne muligheten. De grubler med tanken om at de kanskje vil finne ut litt for mye om sin potensielle date og at dette kan ødelegge alt. Det er forståelig at du har lyst å vite så mye som mulig om den andre personen som du kan. Du må huske at uansett hva slags informasjon du treffer på, så må du prøve å ikke dømme den andre for hardt før du treffer dem. Med mindre personen er en kriminell, så har du jo egentlig ikke peiling på hvordan de virkelig er.

Mange foretrekker å bruke sosiale medier istedenfor Google for å ta en liten smugtitt på daten. Hvorfor bruke en søkemotor for å se hva han/hun har oppnådd i livet eller den største fangsten på den store fisketuren. Nei, folk har lyst å se den virkelige siden av deres potensielle frier. Så, de føler seg fristet til å søke etter daten på Facebook, og hvis profilen deres ikke er privat, setter de i gang med å sjekke dem ut på Facebook. De ser gjennom bildene, gamle innlegg, kommentarer som andre har lagt ut og slike ting. Men en ting de aldri gjør er å bli «venner» med dem! Det å bli venner på Facebook før den første daten ender alltid opp i en katastrofe.

Nå må du ikke misforstå meg helt, fordi det å bruke Google eller Facebook for å smugtitte på daten kan jo hjelpe deg med å finne ideer om ting dere kan prate om på daten. Du kan finne ut hva de er interessert i, hobbyer og andre interessante ting, men det finnes en tydelig grense mellom det å finne ut litt mer for å få samtalen i gang og det å finne ut altfor mye. Ingen vil jo at deres date er en ordentlig fylling i helgene eller elsker tegneserier.

En av de største problemene med folk som søker etter daten sin på sosiale medier er at de har en tendens til å sammenligne seg selv med de folkene som er forbundet til denne personen. For eksempel, hvis du blar gjennom deres profil og du ser at noen har lagt igjen en kommentar og du da begynner å smugtitte på denne personen for å finne ut hva slags forhold denne personen har med daten din, om de kanskje har hatt et seksuelt forhold og sånt. Kanskje teknologien bare øker paranoiaen til folk.

Et annet problem med å søke etter informasjon om daten din er at du endrer på kjemien som kanskje allerede er der. Hvordan? Tenk på det. Du har funnet noen og dere ser ut til å gå godt i lag og du tar dermed en titt på hva slags info som ligger ut på nettet om denne personen. Du tar deretter over deres hobbyer, politiske ståsted og andre ting for å virke som om dere er mer kompatible. Selv om dette kan virke ekstremt, så er det folk som går så langt bare for å prøve å bygge et bånd med den andre personen.

Google og andre sosiale medier er en flott måte å bli kjent med folk på, men de kan også ha motsatt effekt. Kanskje er det best å la ting skje naturlig og finne ut mer om daten over tid.